A gyerkőcökről...

Tegnap egy kommentben egy régi és nagyon kedves ismerősöm érdeklődik arról, hogy mi van a gyerkőcökkel. Íme röviden...

DÁVID: Július 15-én tölti a 3 évet. Még nem óvodás. Nem mintha nem adtuk volna be, de nem volt hely az oviban. Pedig időben jelentkeztünk. Tudni kell róla, hogy most éli a dackorszakát. Ha rászólok vagy valamiért megszidom, rögtön rámripakodik azzal, hogy "Apa, ne mondj iyent!" vagy "Apa, menjél vissza dolgozni!". Amúgy meg áldott jó kölyök is tud lenni, sokszor nem is értem, hogy az a két én, amit időnként külön-külön megmutat, hogy is fér meg egymás mellett. Imádja kisebbik testvérét, Benszukát, ahogy ő mondja. Bármilyen fáradt vagy álmos is legyen, Bencéhez mondig van türelme. Első pillanattól kezdve imádta, most sincs ez másképpen.

Ja, és még egy fontos infó: mint az a mellékelt képről is kiderül, a kolozsvári CFR focicsapat megszállott szurkolója. Apja fia...

BENCE: Június 22-én tölti az 1 évet. Még ő sem óvodás :). De mivel ő alig volt féléves, mikor beirattuk, időben fog oviba menni. Lassan ő is belép a dackorszakba. Néha nagyon mérgesen tud válaszolni vagy nemtetszését kifejezni. Előszeretettel megy, habár járni még nem tud (ezt az anya és apa háta bánja a legjobban). De már 2-3 lépést tesz egyedül is. Ennivaló kölyök. Mondja, hogy mámá, tátá, táj-táj és furamód minap megtanulta azt is mondani, hogy nem. A bátyóka imádja őt, de ő is odavan Dávidért. Már a nevén is szólítja, azt mondja neki, hogy . Ezt nagyon nyomatékosan teszi. Van egy rossz szokása is: anya nélkül megáll az élet és elkezdődik egy nagyon keserves és véget nem érő zokogás. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor lelket tud verni bele. Persze nem az anyjáról beszélek, neki ez egy-kettőre sikerül.

Bence még nem CFR szurkoló, de már dolgozunk rajta... :).

Na röviden ezek lennének a gyerkőcök. Persze még rengeteget lehetne írni róluk, nagyon édesek és kitöltik az életünket. Sokszor túl kitöltik, de ez így van rendjén. Legkedvencebb főnökömnek azért igaza van. Ő mondta, hogy két gyermek nem annyi, mint kétszer egy gyermek.  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések