Miért nehéz a bukarestiekkel tárgyalni?

Munkakörömből adódóan időnként bukaresti úriemberekkel és úrhölgyekkel kell tárgyalnom. Legutóbb ez a médiás diákjaink államvizsgája kapcsán vált aktuálissá. Újból visszaigazolást nyert azon előfeltevésem, hogy a bukarestiek nagy része felsőbbrendű lénynek tekinti magát. Na de lássuk pontokba szedve a dolgokat (minden félreértés elkerülése végett előrebocsátom, hogy az alább következő 7 pont teljesen szubjektív, az én saját tapasztalataim tartalmazza):
1. A bukarestiek 90%-a, annak ellenére, hogy nem ismer, lezserül letegez.
2. Legalább 10x kell megkérni ugyanarra a dologra, hogy 1x meg is csinálja vagy el is küldje.
3. Képes lenne egy 12 oldalas anyagot telefonon keresztül lediktálni neked, csak ő ne kelljen a székről felálljon és a faxig elfáradjon.
4. Meg sem várja a kérdésed végét és már szajkózza a választ.
5. Éppen ezért sosem a kérdésedre kapsz választ, hanem az ő fejében megfogalmazódott kérdésre válaszol, amire lehet, hogy te is tudnád a választ.
6. Vérig van sértődve, ha tisztelettel megkéred, hogy hallgassa végig a kérdésed és csak utánna pofázzon bele a telefonkagylóba.
7. Ha valamire nem tud válaszolni, akkor rögtön a minisztérium a hibás, mert erre még nem adott ki rendelkezést.

Érdekes állatfaj ez a bukaresti...biztos van rendes bukaresti is, csak én még nem találkoztam Vele.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
...igen a Bukarestiek, kepzeld en egyel talakoztam es kurvara rendes!...de amugy igazad van!
Névtelen üzenete…
... ehhez csak annyit lehet fuzni hogy a "bukesti" az legtobb esetben nem bukareti hanem jot-ment ember aki valami uton falurol felkerult oda es azt gondolja hogy O az Atya Ur Isten is es O mindent a legjobban tud, sajnos nekem is van volt es sajnos meg lesz szerencsem hozzajuk mivel a cegunk szekhelye ott van. Mit mondjakok neveznek "provincialisoknak" de ha megnezzuk en varosbol valo vagyok o meg valami eldugott kis falubol. Szoval 1 szo mint szaz ritka mint a feher hollo a rendes bukaresti es ha jol utanna nezunk akkor kiderul hogy az se ott szuletet hanem egy civilizaltabb varosbol es nevelesbol kerult oda. Ennyit a Goguekrol, mert ezt is megtanultam hogy ok egymast Gogueknak becezik mi meg Mitikaeknak nevezzuk sok kulonbseg nincs a ketto kozott. Sok sikert Dezso!
Névtelen üzenete…
Erdekesek a szubjektiv tapasztalataid, de .....
Nem lehet, hogy csak mas nyelven beszelnek es maskent gondolkodnak???
Az igaz, hogy jo reszuk videkrol kerult fel es egy felsobbrendusegi erzes uralkodik el rajta egy ido utan, de alapjaba veve csak atvesznek valamit. Ezt a valamit en nem tudom megmagyarazni neked, de a nyelvezet, a szohasznalat es gondolkodasmod az megtanulhato.
Igy talan eredmenyesebben kommunikalhatnal veluk!
Nekem egy bizonyos Korunk irkalmany segitett, hogy megertsem a bukaresti embert es megtanuljak vele eredmenyesen kommunikalni.
Nos, a mu cime Mozaic bucurestean es a kilencvenes evek elso felenben valamelyik Korunk evkonyveben van benne.
Az iro egy erdelyi ember aki kb. 30 evet elt Bukarestben, a nevere sajna nem emlekszem, de azert fogsz tudni boldogulni ha akarsz....
Bukarestben van azert az a nagyon vekony reteg is aki megelte a Micul Paris korszakot es nincs benne felsobbrendusegi erzes a provincialisokkal szemben.Ez a reteg ma is ott el idegen nyelveket beszel ismeri a francia es a nemet kulturat is a sajatja mellett es igen ok nagyon kevesen vannak.
sok sikert es udv
DAttila
Névtelen üzenete…
Te kotodsz velunk?! Na vedd szepen azonnal azt a papirt es irjad amit diktalok, kulonben kuldom a faxot!

vagy nem ez volt a kerdesed??

hihi

Népszerű bejegyzések