Megkezdődött a foci szezon

Igaz még csak a barátságos meccsek korszakát éljük, de már ez is több, mint az egyszerű és száraz átigazolási hírek vagy mindenféle rémhírek és pletykák. Mostmár látni azt is, hogy mit produkál a csapat, mire képesek az újonnan igazolt játékosok.
A CFR az első felkészítő igényt Ausztriában kezdte. Két barátságos mérkőzés után a mérleg egy győzelem és egy döntetlen. Sikerült legyőzni 2-o arányban az osztrák bajnokság 6. helyezettjét, az Austria Wiena-t és 1-1-es eredményt játszottak az osztrák bajnokcsapattal, a Giovanni Trapattoni által edzett Red Bull Salzburggal (a Trapattoni mester meccs utáni nyilatkozatát, miszerint a CFR-nek európai kinézete van, megnézheted itt).
Nekifutásnak nem is olyan rossz. Főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy a csapat új edzővel és rengeteg új játékossal rendelkezik. Mondhatni Andone kísérletezik mind a taktikai felállítással, mind pedig az egyes posztokra a legmegfelelőbb emberek megtalálásával. És ez így is van rendjén. Ugyanakkor azt sem szabad elfeledni, hogy a mostani edzőtáborban nincs jelen négy játékos - közülük három újonnan leigazolt - akikhez a csapat nagy reményeket fűz. A portugál Amoreirinha országa U21 csapatában szerepel jelenleg, az argentín Fabbiani és Culio pedig a csapat elutazása után került leigazolásra. A múlt idényben Portugáliába kölcsönadott Mojica pedig jelenleg a Bolíviai válogatottba van behívva.
Csütörtökön a fiúk hazautaznak, valószínű, hogy még néhányan elhagyják a csapatot. Július 3-án azonban újabb edzőtábor következik ugyancsak Ausztriában, de ezúttal Kaprunban. A kéthetesre tervezett felkészülési periódus alatt a csapat újabb öt barátságos meccset játszik közismert és kevésbé ismert csapatokkal:
- július 5 - Metalurg Donyeck (ukrán, 9. hely)
- július 7 - Hibernian Edinburgh (skót, 7. hely)
- július 1o - Spartak Moszkva (orosz, 2. hely)
- július 13 - Lech Poznan (lengyel, 6. hely)
- július 15 - Viktoria Plzen (cseh, 6. hely)

Ezt követően július 21-én Kolozsváron barátságos mérkőzés a Benficával, ami egyben a klub 1oo éves fennállásának nagy ünnepe is lesz.
A Benfica elleni meccset követően azonban a játék már élesben megy, hisz július 28-án első mérkőzés a bajnokságban, majd augusztus 16-án első meccs az UEFA Kupában. És ezzel elmondtam mindent.
Már csak egy óhajom maradt: a jövő évben sokkal több meccsre kelljen kijárnom, mint az idén. Ez ugyanis hosszú UEFA szereplést és eredményes Román Kupa szereplést jelent.
Hajrá CFR!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések