FFeST, vagyis diákfilmfesztivál Kolozsváron

Újabban diákfilfesztivált szervezek/szervezünk Kolozsváron, van is elfoglaltság vele éppen elég. Szervezői megbeszélések, egyeztetések a partnerintézmények között, pénzszerzés és hadd ne folytassam a sort.
Mindezt viszont szívesen teszem, úgy érzem van értelme. Fiatalokért, tehetséges diákokért dolgozni öröm. Legalábbis számomra. Az is lehet, hogy még nem is sejtjük, de történelmet írunk, egy hosszútávú, sikeres nemzetközi diákfilmfesztivál alapjait tesszük le most Kolozsváron (mi, szervezők, merjük azt hinni, hogy a fesztiválra jelentkező fiatal rendezők, operatőrök a közeljövőben híres nemzetközi fesztiválokról hoznak majd díjakat és talán egyszer a Palm d'Or-t is újra elhozzák Erdélybe, Romániába. Miért ne? Fő az optimizmus...).
A fesztivál neve FFeST. Mindjárt magyarázom is, hogy honnan jön, mert szinte biztos vagyok benne, hogy kérdezni fogjátok (ezt tették az újságírók is). Egyszerű szójáték: Fast Forward Est, vagy Festivalul de Film Studenţesc, kinek hogy tetszik.
Röviden a fesztiválról. Három kolozsvári intézmény szervezi, a Babeş-Bolyai TE Színháztudomány és Televízió Kara, a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem Videó szak és a Sapientia – EMTE kolozsvári Természettudományi és Művészeti Kara közös szervezésének eredménye a FFeST.
Időpontja 2007. szptember 28-29, azaz a soron következő hétvége (péntek, szombat). Helyszín: Babeş-Bolyai TE Auditorium Maximum terme, azaz az Állami Filharmónia volt előadóterme. És akkor álljon itt a program, melynek keretében több mint 100 animációs, dokumentum és fikciós film kerül bemutatásra:

Péntek, 2007. szeptember 28.

14,00 – Hivatalos megnyitó
15,00-18,00 – Versenyben lévő filmek vetítése

Szombat, szeptember 29.

10,00 – Andrei Serban (UNATC Bukarest) interaktív filmjének bemutatója
11,00-14,00 – Versenyben lévő filmek vetítése
15,00-18,00 – Versenyben lévő filmek vetítése
18,00 – FFeST díjátadás

FONTOS: belépés díjtalan és a kilépés sem bizonytalan :).
Gyertek minél többen, megéri, színvonalas filmek vetítésére (is) sor kerül.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
http://bognarzoltan.wordpress.com/2007/11/26/a-politikai-joslas-lehetosegerol/#comment-326
Névtelen üzenete…
Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.
Névtelen üzenete…
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.

Népszerű bejegyzések