Visszatérek!

Szinte 9 év kihagyás után visszatérek és újra írogatni kezdem a valamikor nagyon régen elkezdett blogom. Valahogy újra kedvet kaptam. Na meg úgy érzem, hogy téma is rengeteg van mostanság.
Vegyük mindjárt a legfrissebbet: ma este hazai pályán kikapott a BVB a francia AS Monacotól. Végeredmény BVB Dortmund - AS Monaco 2-3 (Démbélé 57' és Kagawa 84' / Lottin 19', 79', Bender - öngól 35'). A történethez az is hozzátartozik, hogy a mérkőzést szinte 24 órával kellett elhalasztani, mert a BVB buszát, miközben a szálláshelyről a stadionba tartott, bombatámadás érte.

A képen a busz megrongálódott hátsó ablaka látható.

A támadásban szerencsére senki nem vesztette életét, egy játékos (Marc Bartra) az alkarján megsérült, sebészeti beavatkozásra szorult de már jól van. Ugyancsak megsérült egy motoros rendőr, aki a csapatot kísérte.

A képen a sérült játékos, Marc Bartra.

A német rendőrség és ügyészség legfrissebb adatai alapján valószínűsíthető, hogy a támadásoknak iszlamista háttere van, legalábbis a nyomozás jelenlegi eredményei erre engednek következtetni. A német rendőrség egy gyanúsítottat is előállított, de még nem döntöttek előzetes letartóztatásáról (http://hu.euronews.com/2017/04/12/dortmundi-robbantas-iszlamista-szalat-vizsgal-a-rendorseg).

Az ügy kapcsán érdemes kiemelni azt a dicséretes hozzáállást, amit a monacói és dortmundi szurkolók tanúsítottak. A meccs elhalasztásának pillanatában a Monaco szurkolói "Dortmund, Dortmund" skandálásba kezdtek, kifejezve ezáltal együttérzésüket a német klubbal, játékosokkal, szurkolókkal. Erről tanúskodik az alábbi video is.



Majd ezt követően a legkülönbözőbb közösségi oldalakat lepték el a dortmundiak üzenetei, miszerint nagy szeretettel látják vendégül a maradásra kényszerült monacói szurkolókat. A kezdeményezés a #bedforawayfans hastag által vált nagyon rövid idő alatt felkapottá, ismertté és népszerűvé a világhálón.

Végezetül pedig talán csak annyit, hogy 2017. április 4., 7., 9., 11., Oroszország, Svédország, Egyiptom, Németország, több mint 55 halott és 170 sebesült! Emlékezzünk az ártatlan áldozatokra!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések